Имате нужда от помощ? 0888170767
0700 18 338

Знаете ли какво е 30x30?

13.10.2021 14:21:14

Знаете ли какво е 30x30?

Campain for Nature  е кампания за защита на 30 % от световния океан до 2030 г. Със създаването на глобална мрежа от защитени морски зони, кампанията има за цел да опази здравето и биологичното разнообразие на световния океан и да подпомогне борбата с последиците от изменението на климата.

Понастоящем едва около 2% от световния океан е напълно защитен и затова се нуждаем от поетапна промяна в определянето и прилагането на напълно защитени зони по целия свят, ЗАЩОТО:

  • Световният океан обхваща повече от 70% от земната повърхност и съдържа 97% от водата на земята.

  • Той е дом на 80% от целия живот на планетата.

  • Играе решаваща роля в  поддържането на нашия климат и  абсорбира 30% от излишните емисии на въглероден диоксид, отделяни в атмосферата и над 90% от топлината от глобалното затопляне.

  • Отговорен е за всеки втори дъх, който поемаме.

  • Той е най -големият доставчик на протеини в света и поддържа 3 милиарда души, които зависят от морските дарове като основен източник на протеини.

  • Стимулира търговията, транспорта и комуникациите и поддържа икономическата жизнеспособност на цели държави и региони.

  • Той генерира около 1,5 трилиона долара глобална икономическа дейност и поддържа повече от 39 милиарда долара годишно само от морски и туристически дейности.

    Нека ВСИЧКИ работим заедно за насърчаване на действията за 30 × 30 и нека  промяната започне ОТ ДНЕС И от ТЕБ!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за природата

Грижа за Природата— Актуално от PODREDENI.EU

Знаете ли какво е 30x30?

Знаете ли какво е 30х30? Разбери от PODREDENI.EU

30x30 е кампания за защита на 30 % от световния океан до 2030 г. По - здрава еко система за по-устойчиво бъдеще. Да започнем от днес. 30x30 е кампания за защита на 30 % от световния океан до 2030 г. По - здрава еко система за по-устойчиво бъдеще. Да започнем от днес. 2021-10-13T14:33:54+03:00 Знаете ли какво е 30x30?

<p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta" data-placeholder="Translation" dir="ltr"><span class="Y2IQFc" lang="bg">Campain for Nature &nbsp;е кампания за защита на 30 % от световния океан до 2030 г. Със създаването на глобална мрежа от защитени морски зони, кампанията има за цел да опази здравето и биологичното разнообразие на световния океан и да подпомогне борбата с последиците от изменението на климата.<iframe width="560" height="314" src="//www.youtube.com/embed/uOibha0WwIU" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe></span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta" data-placeholder="Translation" id="tw-target-text" dir="ltr"><span class="Y2IQFc" lang="bg">Понастоящем едва около 2% от световния океан е напълно защитен и затова се нуждаем от поетапна промяна в определянето и прилагането на напълно защитени зони по целия свят, ЗАЩОТО:</span></p> <ul> <li> <p><span class="Y2IQFc" lang="bg">Световният океан обхваща повече от 70% от земната повърхност и съдържа 97% от водата на земята.</span></p> </li> <li> <p><span class="Y2IQFc" lang="bg">Той е дом на 80% от целия живот на планетата. </span></p> </li> <li> <p><span class="Y2IQFc" lang="bg">Играе решаваща роля в &nbsp;поддържането на нашия климат и &nbsp;абсорбира 30% от излишните емисии на въглероден диоксид, отделяни в атмосферата и над 90% от топлината от глобалното затопляне. </span></p> </li> <li> <p><span class="Y2IQFc" lang="bg">Отговорен е за всеки втори дъх, който поемаме. </span></p> </li> <li> <p><span class="Y2IQFc" lang="bg">Той е най -големият доставчик на протеини в света и поддържа 3 милиарда души, които зависят от морските дарове като основен източник на протеини. </span></p> </li> <li> <p><span class="Y2IQFc" lang="bg">Стимулира търговията, транспорта и комуникациите и поддържа икономическата жизнеспособност на цели държави и региони. </span></p> </li> <li> <p><span class="Y2IQFc" lang="bg">Той генерира около 1,5 трилиона долара глобална икономическа дейност и поддържа повече от 39 милиарда долара годишно само от морски и туристически дейности.</span></p> <p class="tw-data-text tw-text-large XcVN5d tw-ta" data-placeholder="Translation" id="tw-target-text" dir="ltr"><span class="Y2IQFc" lang="bg">Нека ВСИЧКИ работим заедно&nbsp;за насърчаване на действията за 30 &times; 30 и нека &nbsp;промяната започне ОТ ДНЕС И от ТЕБ!</span></p> </li> </ul>

, ,
Сравнение на продукти