Имате нужда от помощ? 0888170767
0700 18 338

Природата не е пепелник!

04.08.2021 15:44:51

Природата не е пепелник!

Знаете ли, че всяка секунда в света се изхвърлят неправилно над 10 хил. фаса? Всяка 4-та цигара не попада в кошчето, а на плажа или  на пътя! Така годишно над 800 тона фасове попадат в околната среда, а за разграждането им са нужни от месеци до 15 години, в зависимост от външните условия.

Филтрите на цигарите съдържат пластмаса, макар и тя да не е произведена от нефтени продукти. Рециклирането на фасовете, обаче, не е възможно и единственото решение за преотвратяване на замърсяването на околната среда, е да се хвърлят в кошчетата за отпадъци.

Нека се обединим в каузата да изчистим света от отпадъци.

Може да намерите повече информация, както и да се включите в кампанията за по-добо утре на:

https://promenikartinkata.bg/faktite/

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Грижа за природата

Грижа за Природата— Актуално от PODREDENI.EU

Природата не е пепелник!

Природата не е пепелник!

Знаете ли, че всяка секунда в света се изхвърлят неправилно над 10 хил. фаса? Всяка 4-та цигара не попада в кошчето, а на плажа или  на пътя! Така годишно Знаете ли, че всяка секунда в света се изхвърлят неправилно над 10 хил. фаса? Всяка 4-та цигара не попада в кошчето, а на плажа или  на пътя! Така годишно 2021-08-04T15:51:16+03:00 Природата не е пепелник!

<p><span>Знаете ли, че всяка секунда в света се изхвърлят неправилно над 10 хил. фаса?</span><span>&nbsp;Всяка 4-та цигара не попада в кошчето, а на плажа или &nbsp;на пътя! Така годишно над 800 тона фасове попадат в околната среда, а за разграждането им са нужни от месеци до 15 години, в зависимост от външните условия.</span></p> <p><span>Филтрите на цигарите съдържат пластмаса, макар и тя да не е произведена от нефтени продукти. Рециклирането на фасовете, обаче, не е възможно и единственото решение за преотвратяване на замърсяването на околната среда, е да се хвърлят в кошчетата за отпадъци.</span></p> <p><span>Нека се обединим в каузата да изчистим света от отпадъци.</span></p> <p>Може да намерите повече информация, както и да се включите в кампанията за по-добо утре на:</p> <p><a href="https://promenikartinkata.bg/faktite/">https://promenikartinkata.bg/faktite/</a></p> <p></p>

Сравнение на продукти